Airbnb gaat in Amsterdam toeristenbelasting innen

Geplaatst op: 18 december 2014

In Amsterdam dient 5% toeristenbelasting te worden geheven door verhuurders van Bed & Breakfast, maar veel Airbnb-verhuurders deden dat tot nog toe niet. Airbnb gaat nu deze toeristenbelasting namens de gemeente Amsterdam innen. De eerste stappen naar deze samenwerking werden in de zomer van dit jaar al duidelijk.

Met die afspraken van de gemeente kan de gemeente zich opmaken voor flink extra inkomsten in haar gemeentekas. Vanaf 1 februari 2015 maakt Airbnb namelijk 5 procent van elke boeking over aan de gemeente. Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam kon geen preciese bedragen noemen, maar liet weten dat het eerder om miljoenen dan tonnen zal gaan. 

Wethouder Udo Kock is erg blij met de overeenkomst. Volgens hem is Airbnb een heel mooi initiatief en moet je als dan niet met je hakken in het zand gaan staan, maar juist met zo'n bedrijf gaan samenwerken. 'Tegelijkertijd wil je als stadsbestuur ook gelijkheid wat betreft de regels en dat wordt met deze overeenkomst bereikt', aldus Kock.

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!