Bed and Breakfast in Nederland populair

Geplaatst op: 08 januari 2015

Bed and breakfasts in Nederland in trek zijn in trek. Het aantal B&B's in ons land is vorig jaar opnieuw gestegen en Bed & Breakfast's in Nederland ontvingen vorig jaar meer gasten. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Bed & Breakfast Nederland. 

'Persoonlijke manier van reizen'

Volgens de website ontvingen de accommodaties in 2014 zo'n 14% meer reserveringsaanvragen dan het jaar ervoor. Het aantal B&B-accommodaties in Nederland nam volgens de website toe tot 18.000 kamers en appartementen; een stijging van 4 procent. Volgens Hanny Arens van de website kiezen steeds meer consumenten voor een persoonlijke manier van reizen.  „Ze willen overnachten bij locals en de omgeving echt leren kennen. Een bed and breakfast beantwoordt aan die behoefte.”, signaleert ze.

Goed jaar verwacht

Bed & Breakfast's verwachten ook in 2015 een goed jaar. Ze profiteren mee van de opmars van de deeleconomie in Nederland. Online initiatieven als Airbnb, Snappcar en Thuisafgehaald maken het mogelijk je kamer, je auto of je kookkunsten online te 'delen' met anderen. Op die manier worden ook twintigers bekend met het fenomeen 'Bed & Breakfast'. 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!