Bed & Breakfast in Friesland hoog geclassificeerd

Geplaatst op: 19 juli 2014

De Bed & Breakfast ´Tala Lodge´ heeft de hoogste classificatie ontvangen van de stichting Bed & Breakfast Nederland.  Op dinsdagmorgen 15 juli 2014 werd eigenaresse mevrouw Tineke Beekman verrast door loco-burgemeester Engbert van Esch. De Bed and Breakfast, gelegen aan de Bokslootweg 13 te Ravenswoud, kreeg ontving de hoge classificatie van vijf tulpen. De kwaliteit van een Bed & Breakfast in Nederland wordt door de stichting aangeduid met tulpen op een schaal van 1 tot en met 5.Om één of meerdere tulpen te ontvangen moet een Bed and Breakfast aan bepaalde minimumeisen voldoen. Een 'Mystery Guest' controleert of de B&b aan de betreffende eisen voldoet. 

De B&B's worden onder andere gecheckt op privacy, veiligheid, licht, klimaat, elektra, bed en meubilair en sanitair. Daarnaast is er aandacht voor ontbijt, netheid en onderhoud, gastvrijheid, het niveau van de inrichting en de algemene voorzieningen. Met deze en voorzieningen als geluidsdichte kamers, terras, draadloos internet (WIFI), barbeque-voorzieningen, huren van fietsen, een overdekte en afsluitbare fietsenstalling is de classificatie van de B&B in Ravenwoud in de gemeente Ooststellingwerf tot stand gekomen. De Mystery Guest Leo Voortman omschrijft deze B&B als een 'paradijsje'.

Wethouder van Esch van de gemeente Ooststellingwerf heeft bij de classificicatie ook het ontbijt getest. De wethouder is trots op deze onderneming en is over het ontbijt wel te spreken. "Ik wil elke dag wel zo'n ontbijtje", aldus Van Esch.  

Mysteryguests
De mysteryguest die de Bed and Breakfast bezocht was de heer Leo Voortman. Hoewel de mysteryguests volgens de stichting onafhankelijk is, staat Leo Voortman 
gewoon met naam en foto op de website van de Stichting Bed & Breakfast Nederland gepubliceerd. Hij kwam enige tijd geleden bij een classificatie in opspraak toen hij bij een andere Bed & Breakfast door de eigenaar als 'mysteryguest' herkend werd. Hij blies de classificering van die B&B daarop af. 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!