Bed & Breakfast - Sterren vs. Hotelsterren

Geplaatst op: 24 mei 2014

Het sterrensysteem voor hotels gaat verdwijnen. Per 1 januari 2015 wordt het systeem losgelaten en zijn er geen eisen meer voor wat zich een hotel mag noemen. Dat melden verschillende regionale dagbladen, aldus NU.nl. De nieuwssite kopt met 'Sterrensysteem voor hotels wordt losgelaten'. Tegelijkertijd zijn voor Bed & Breakfast zogeheten Bed & Breakfast - sterren ontwikkeld. 

Hotelsterren
Hotelgasten zouden tegenwoordig steeds meer gericht zijn op beoordelingen van eerdere gasten, die te lezen zijn op reviewssites als Zoover. De wettelijke eisen waaraan een hotel moet voldoen zijn nu nog afhankelijk van het aantal sterren. Zo moet een hotel bijvoorbeeld over een minimaal aantal kamers en slaapplaatsen beschikken. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wil een ander systeem invoeren, maar het is nog onduidelijk hoe dat zal werken. Leden van Koninklijke Horeca Nederland kunnen tot 1 juni hun mening geven over een nieuw systeem.

Bed & Breakfast - sterren
Daar waar hotelsterren zouden verdwijnen, heeft bedandbreakfastboeken.nl voor haar website het sterrensysteem voor Bed & Breakfast ontwikkeld. Inspelende op de toenemende populariteit van reviewssites, worden de Bed & Breakfast - sterren door de gasten/websitebezoekers van de website uitgereikt. De beoordeling wordt daarnaast omgerekend in een rapportcijfer, vergelijkbaar met Zoover. De 'Bed & Breakfast - sterren' zijn binnenkort te vinden op Bedandbreakfastboeken.nl.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!