Belgen openen massaal B&B in buitenland

Geplaatst op: 09 november 2013

Belgen vertrekken steeds vaker naar het buitenland om daar een Bed and Breakfast te starten. Hoewel het geen beroep is om slapend rijk mee te worden, is het voor velen een droom om een eigen B&B of Charme-hotel te openen. Zeker 2000 Belgen, en waarschijlijk een stuk meer, runnen ondertussen zo'n kleinschalige accommodatie in het buitenland.

Christina Smet, 53 jaar, vertrok naar Bahia in Brazilië om daar een Bed & Breakfast te beginnen. Maar makkelijk is het niet altijd: ''As je 7 maanden geen boeking hebt, is het schrapen'', vertelt ze aan de website hbvl.nl. 

Ook de Vlaamse minister Pascal Smet heeft aangegeven dat hij over enkele jarenmet zijn Braziliaanse man een Bed and breakfast in Brazilië wil openen. Hij is een van de velen die de droom van een rustig en zonnig leven najaagt. Behalve de 2000 Belgen in het buitenland, zijn er ook nog velen die een B&B in België hebben geopend. Het fenomeen Bed & Breakfast is ook in België dus erg popuair. Belgen houden van kleinschalige accommodaties en persoonlijk contact met de accommodatiehouder.

Voor Belgen kiezen bewust voor een accommodatie die gerund wordt door een Belg. Je weet dat het in orde zal zijn en het wekt dus vertrouwen bij de Belgische vakantieganger, zo bevestigd ook Erwin Decker. Hij schreef het boek 'Logeren bij Belgen' waarin onder meer Franse accommodaties te vinden zijn. 'Belgisch' is volgens hem een kwaliteitsmerk. Ook deze website biedt een overzicht van accommodaties die door Nederlanders en Belgen gerund worden. 

Wilt u ook een Bed and Breakfast in België, Nederland of elders starten?
Bekijk dan onze startersgids voor Bed & Breakfast-houders. 

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!