Crisis Bed and Breakfast- & hotelbranche voorbij

Geplaatst op: 07 september 2015

Hotels en B&B's zijn minder hard geraakt door de crisis dan andere horecabedrijven zoals restaurants en cafe’s. In 2009 liep de omzet van hotels terug, maar die gedaalde omzet steeg weer vanaf 2009.

Crisis voor hotels voorbij

Vorig jaar oversteeg de omzet voor het eerst de omzet van 2008, waarmee hotels de crisis achter zich hebben gelaten. De omzetgroei is vooral te danken door een stijging van ruim 6% van het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen. Ook het aantal zakelijke gasten steeg.

Veel nieuwe Bed and Breakfast's

Het aantal logiesverstrekkende bedrijven is met in de afgelopen zeven jaren met een derde gestegen. Vaak zijn het kleinschalige hotels en bed and breakfast’s met maar één persoon op de loonlijst. Totaal zijn er nu zo’n officieel geregistreerde 4000 logiesverstrekkers in Nederland. Mensen die particulier een Bed & Breakfast of Airbnb uitbaten zijn niet meegeteld door het CBS.

Hotels niet blij met B&B en Airbnb

Op Airbnb worden alleen in Nederland al 15.000 kamers aangeboden. Daarmee is Airbnb groter dan de grootste hotelketen Van der Valk, die 8.400 kamers telt. Hotels zijn niet blij met de grote hoeveelheid particulieren die kamers aanbieden. In hun ogen is er sprake van ongelijke regelgeving, omdat particulieren niet altijd toeristenbelasting zouden afdragen.
 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!