Groningen klaar voor Bed & Breakfast- seizoen

Geplaatst op: 10 april 2013

Wie deze lente een weekendje naar Groningen wil hoeft zich niet te vervelen. Een Bed and Breakfast in Groningen  is de ideale manier op dat te ontdekken. Het Groninger Uitburo heeft een programma samengesteld met activiteiten in Groningen van april t/m juni.

Musea in Groningen
De lente begon al goed met het museumweekend op 6 en 7 april in Groningen. Diverse musea in Groningen  openden hun deuren gratis voor publiek. Zo kon je een bezoek brengen aan het beroemde Groninger Museum, maar ook het Grafisch museum, het Nederlands stripmuseum, het Noordelijk scheepvaartmuseum en het universiteitsmuseum Groningen waren kosteloos te bezoeken. Landelijk deden zo’n 400 musea mee die speciaal voor het museumweekend activiteiten organiseerden.
De musea zijn natuurlijk de hele lente door u te bezoeken. Het Noordelijk scheepvaartmuseum staat van 9 maar t/m 5 mei in het teken van ‘From Sint-Petersburg (Russia) with love’. In deze prachtige tentoonstelling kunt u het werk zien van 8 Nederlandse en acht Russische kunstenaars uit Sint-Petersburg. Met de kunstwerken tonen ze aan elkaar het beeld van elkaars samenleving wat betreft vrijheid en de omgang tussen generaties. Van 23 maart t/m 18 augustus kunt u in het Groninger Museum de expositie ‘Vrouwen van de Revolutie 1907-1934 bekijken. Meer musea in Groningen vindt u in de Toerisme Gids Groningen, met veel tips voor een verblijf in een Bed and Breakfast in Groningen.

Kinderfilmfestival en Koninginnedag
Van 27 t/m 29 april is er in ForumImages in Groningen een fantastisch Kinderfilmfestival. 29 april staat Groningen ook in het teken van Koninginnenacht en 30 april is het Koninginnedag in Groningen.

Bevrijdingsfestival
Op 5 mei is het bezoeken van Groningen ook de moeite waard, want dan is het stadspark in Groningen weer het decor voor het jaarlijkse bevrijdingsfestivals. Kies voor een Bed and Breakfast in de binnenstad van Groningen of voor B&B Room25 in Haren, vlakbij Groningen.

bevrijdingsfestival bed and breakfast in groningen

Nacht van Kunst en Wetenschap
Wanneer u nog een nacht in een B&B blijft slapen kunt u op 1 juni naar de nacht van kunst en wetenschap. Op de website van de nacht van kunst en wetenschap is te lezen dat u zich voor moet bereiden op een avond vol met energie.

Fietsen en wandelen in Groningen
Houdt u niet alleen van Bed and Breakfast, maar ook van fietsen dan kunt u op 9 juni genieten van de muzikale kerken fietsroute. De route is 30 km. lang en onderweg kunt u bij 30 kerken genieten van muziek uit de regio. Van 21 t/m 30 juni opent Groningen voor de 3e keer de tuindeuren. Tuin-, kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de tuin- en kunst tiendaagse. Op 22 juni wordt het Hoornse meer concert gegeven bij het Hoornse meer in Groningen. Houdt u van wandelen dan kunt u vanuit uw Bed and Breakfast ook Groningen te voet ontdekken. In Westerwolde wordt namelijk op 22 en 23 juni het Westerwolde wandelweekend georganiseerd.

Een fijn verblijf in Groningen!
Voor meer tips voor een nachtje Bed and Breakfast in Groningen of elders in Nederland, kunt u kijken in onze Toerisme Gids Nederland.  Wij wensen u een fijn verblijf in een Bed en Breakfast in Groningen!
 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!