Havenkranen Groningen mogelijk Bed and Breakfast

Geplaatst op: 29 april 2016

Havenkranen omtoveren tot Bed and Breakfast: in Groningen gebeurt het binnenkort wellicht. Daar wil de gemeente twee oude havenkranen namelijk nieuw leven geven, mogelijk als Bed and Breakfast.

Haalbaarheidsonderzoek naar Bed & Breakfast-plan

De kranen worden door het stadsbestuur als markant erfgoed gezien en  zij wil de 'werkloze' kranen graag herbestemmen. Volgens de wethouder is dat de beste manier om monumenten in stand te houden. De gemeente gaat €10.000,- investeren om de kranen te onderhouden en om de haalbaarheid van het plan te onderzoeken. Of de kranen binnenkort als Bed and Breakfast in Groningen bij ons te boeken zijn moeten we dus nog even afwachten.

Iets bijzonders aan Groningen toevoegen

De herbestemming zou ook de econonomie ten goede kunnen komen. 'We zien dat steden die goed omgaan met hun monumenten en binnensteden het economisch veel beter doen', aldus wethouder Van der Schaaf. Het lijkt de wethouder fantastisch als ze het voor elkaar krijgen om een mooie hijskraan ergens aan het water in de stad te plaatsen, waar vervolgens toeristen kunnen overnachten: 'Dan voegen we echt weer wat leuks toe aan onze mooie stad'.

Meer Groningse monumenten herbestemd

Behalve de kranen gaf de gemeente aan meer monumenten een nieuwe bestemming. Zo kan in de Watertoren aan de Noorderbinnensingel in de stad Groningen een feestje gegeven worden en zit er in het regalateursheusje in het Ebbingekwartier tegenwoordig een kroeg.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!