Omzetstijging voor de hotelwereld

Geplaatst op: 28 augustus 2013

Het gaat eindelijk beter met de omzetten van Nederlandse hotels, zo blijkt uit cijfers van het CBR. De Bed & Breakfast-sector blijft zich tegelijkertijd ontwikkelen tot een steeds professionelere sector.
 
  • Hotelsector
    In het tweede kwartaal van dit jaar behaalden Nederlandse hotels een omzetstijging van 2,2 procent, ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. In het eerste kwartaal van dit jaar was er nog sprake van een kleine omzetdaling van 0,2 procent. Na twee kwartalen van krimp, lijkt de hotelwereld nu weer langzaam weer op te krabbelen. 
  • De Bed & Breakfast-sector
    De Bed & Breakfast-sector is de afgelopen jaren blijven groeien. Hoewel het CBR de Bed & Breakfast-sector niet specificeert, merkt boekingssite bedandbreakfastboeken.nl een sterke toename in het aantal boekingen en daarnaast een stijging van het aantal nieuwe accommodaties in deze sector.
     
  • Algemene groei voor de horeca
    In het tweede kwartaal van 2013 heeft de horeca in het algemeen 0,6 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. De omzetten van hotels en restaurants zijn in deze periode het meeste gestegen, de cafés kampten met een omzetdaling van 6,4 %. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Bron: CBR / bedandbreakfastboeken.nl

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!