Proefwonen in een Bed and Breakfast

Geplaatst op: 08 november 2010

Een weekendje proefwonen in een bed and breakfast is volgens de VVV Altena-Biesbosch een goede manier om erachter te komen of een verhuizing  naar het Land van Heusden en Altena de juiste keuze is.

B&B-arrangement dankzij samenwerking VVV & makelaars

Samen met lokale makelaars wil ze in het najaar bed and breakfast -arrangementen aanbieden in het Land van Heusden en Altena. De VVV wil met deze arrangementen de stagnerende woningmarkt weer op weg helpen, maar ook  verwachten ze veel bezoek van toeristen.  Directeur van het VVV, Robert Holmes, is initiator van het idee. Hij kwam twee jaar geleden via een bed and breakfast in Wijk en Aalburg te wonen. ,,We wilden van te voren weten of het gebied ons zou bevallen. We hebben daarom een weekendje weg geboekt, fietsen gehuurd en zijn door het gebied gaan rijden. De mooie omgeving heeft de doorslag gegeven.’’

'Inwoners moet je als toerist gaan zien'

De makelaardij kan veel meer gebruik kan maken van de hotspots in de omgeving, denkt Holmes. Zo kan een makelaar de koper over de brug te krijgen. Nu richt de aandacht zich voornamelijk op het huis. Inwoners moet je meer als toerist gaan zien. Ook zij willen genieten van hun omgeving en kiezen een woning op wat deze omgeving te bieden heeft.  Je moet in deze tijd van crisis creatief zijn om mensen naar je gebied te trekken,’’ vindt Holmes.

Bed and Breakfast concept is nieuw

Voor zover bekend bestaat het concept met gebruik van bed en breakfast nog niet. In Rotterdam kunnen geïnteresseerde kopers in sommige nieuwbouwhuizen een weekendje proefwonen, vergelijkbaar met het proefwonen in een Bed and Breakfast, ter promotie van het aankopen van een woning in een bepaald gebied. De VVV is niet de enige die meer toeristen (en potentiële nieuwe bewoners) naar het Land van Heusden en Altena wil trekken. Ook gemeenten als Werkendam, Woudrichem en Aalburg zijn een samenwerking begonnen. Deze zomer doen zij mee aan het onderzoek ‘Monitor Toerisme’. In het najaar moet bekend zijn waar nog kansen op het gebied van toerisme en recreatie liggen.

Bron: Algemeen Dagblad

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!