De vijf beste B&B's in eigen land

Geplaatst op: 08 november 2010

Herfstvakantie in eigen land vieren wint aan populariteit. Het starten van je eigen bed & breakfast ook. Dagblad De Pers zette de vijf beste Nederlandse B&B's voor u op een rijtje. Van Leeuwarden tot Limburg en van Zeeland tot onze hoofdstad; verspreid door heel ons land vindt u de beste B&B's van dit moment.

B&B ‘t Gasthuis in Limburg

Bed and Breakfast 't Gasthuis ligt in Bemelen in  Limburg. De namen De Orange Slice van Pierre Paulin Artifort en de Gispen 404 van W.H. Gispen die in deze B&B gebruikt worden betreffen geen  hier schilderijen of beeldhouwwerken, maar de stoelen in de de luxe kamers van ’t Gasthuis in het Limburgse Bemelen. Eigenlijk is 'luxe' een understatement. Volgens dagblad De Pers is 't Gasthuis in Bemelen comfort in optima forma. De Bed and Breakfast ligt in de zuidelijke hoek van ons land tussen Maastricht en Margraten. Naast design en luxe staan hier ook service en rust hoog in het vaandel. De kamers zijn bijna op zich zelf staande kunstwerken. Aan alles lijkt gedacht. Een bezoek aan ’t Gasthuis boeken is dan ook een abosulute aanrader.

B&B De Donk in Gelderland

Een heerlijke overnachting in een prachtig natuurgebied hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst B&B De Donk in Gelderland. In het kleine Gelderse dorpje Bergharen ligt onder de rook van Nijmegen het historische oord B&B De Donk. De Boerderij is namelijk al honderd jaar oud. Rustzoekers en romantici kunnen hier hun hart ophalen. Oubollig is De Dink niet; het interieur is strak en van alle moderne gemakken voorzien. Er is eigenlijk geen reden te bedenken waarom u niet tot rust zou moeten komen bij De Donk.

Frankrijk-Noord, Westkapelle

Aan de kust van Zeeland, in het uiterste puntje van Nederland, vind je Bed and Breakfast Frankrijk-Noord. Geheel in de Franze termen noemen ze het zelf een chambre d’hôte, maar dat is niet het enige wat Frans is aan deze B&B. Hoewel het voormalige boerenhof gerenoveerd is tot een geweldig relaxoord met meerdere luxe kamers, een riante tuin en zelfs een kunstige boomhut heeft deze B&B een typisch Franse atmosfeer behouden. Frankrijk boeken kan gewoon in Nederland. Er is de mogelijkheid om te genieten van de Franse cuisine.

Elisabeth, Leeuwarden

Vroeger deed het motorschip Elisabeth nog dienst als goederentransport, maar tegenwoordig ligt het schip in Leeuwarden. Het schip  is tegenwoordig te boeken als B&B, maar dat betekent niet dat het schip niet meer vaart. Het is namelijk ook in te huren voor vaartochten. Met vier luxe en ruime hutten ontbreekt het u aan iets tijdens een verblijf op dit schip. Daarnaast zijn er aparte gemeenschappelijke ruimtes waar u tijdens het verblijf terecht kunt. De centrale ligging van eht schip biedt gasten de mogelijkheden om Leeuwarden optimaal te ontdekken.

Kamer 01, Amsterdam

Deze luxe Bed and Breakfast vindt u midden in Amsterdam aan het Singel. Deze boutique B&B, zoals de eigenaren de accommodatie omschrijven, is gevestigd in een grachtenpand uit 1585. Op de tweede verdieping van het pand zijn de blauwe en de rode kamer te vinden. De term 'luxe' krijgt hier een geheel nieuwe betekenis. Met een regen-douche en een kingsize bed is deze B&B zeer luxeus uitgerust. En er is zelfs een iMac. Over de locatie kunnen we duidelijk zijn; die is werkelijk fantastisch voor wie middel in onze hoofdstad wil verblijven. Goedkoop om te boeken is deze B&B niet, bijzonder des te meer.

Bron: Dagblad De Pers

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!