Bed and Breakfast Toerisme Drenthe

Bed and Breakfast in Drenthe? Bekijk onze B&B's in Drenthe.

Hier vindt u volop tips voor een nachtje of weekendje weg in Drenthe. Verblijf in één van onze B&B's. Er is altijd een Bed en Breakfast die bij u past, want we bieden Nederlands grootste Bed and Breakfast aanbod van Drenthe aan.

Weekendje weg in Drenthe

Drenthe biedt volop mogelijkheden voor een weekendje weg in een Bed en Breakfast. Historische dorpen en sfeervolle steden met bijzondere musea. Fietsen of wandelen door een afwisselend landschap van uitgestrekte heidevelden en prachtige bossen.


Het weer in Drenthe

Bedandbreakfastboeken.nl biedt u altijd de laatste weersverwachtingen van Weeronline.

Weersverwachting
Drenthe
Meer weer in Assen


Bed and Breakfast in Drenthe

Boek een Bed & Breakfast in Drenthe en kom helemaal tot rust. Een Bed en Breakfast is kleinschaliger dan een hotel in Drenthe. Het beperkte aantal kamers van deze charme-hotels draagt bij aan de sfeer van de b&b. Het aanbod bed & breakfast wordt, ook in Drenthe steeds groter. Bedandbreakfastboeken.nl selecteert de meest bijzondere b&b’s op één website. Vind dus snel een mooie Bed en Breakfast in Drenthe of elders in Nederland.

Tips Drenthe

Actief: Heerlijk wandelen en fietsen in de Drentse natuur.
Attracties: Wildlands Adventure Park (voorheen Noorder Dierenpark Emmen) , Verkeerspark Assen, Speeltuin Drouwenerzand
Cultuur: Havezate Mensinge in Roden, Hunnebedden in Borger, Gallerie Wildevuur in Hooghalen.
Natuur: Nationaalpark het Dwingelderveld, Drents-Friese Wold en Drentsche Aa.
Ontspannen: Beauty Sauna Peize, Sauna- en beautycentrum de Bron.
Steden: Assen

Gevangenis museum Drenthe

 

 

 

 

 

 

Musea in de provincie Drenthe

Drents Museum in Assen *
Herinneringscentrum Kamp Westerbork *
Museum de Buitenplaats in Eelde *
Hunebedcentrum in Borger *
Museum De Wachter in Zuidlaren *
Mensinge Roden
Openluchtmuseum Schoonoord *
Gevangenismuseum Veenhuizen *
Internationaal Klompenmuseum Eelde *
Drukkerijmuseum Meppel

Havezate Mensinge: ruim zes eeuwen oud.

Eén van de meest boeiende landgoederen van Drenthe is Havezate Mensinge- die tot 1985 werd bewoond en in particulier bezit was. De havezate bevindt zich in het brinkdorp Roden (gemeente Noordenveld), op zo'n 20 kilometer afstand van Groningen en Assen.

Museum Havezate Mensinge dateert van 1381 en is één van de weinige authentiek ingerichte havezaten in de provincie Drenthe. Van oorsprong is een havezate de woning van de eigenaar van een landgoed.
Aanvankelijk was Havezate Mensinge het leengoed van de bisschop van Utrecht.
Nu is het een uniek museum: alle vertrekken zijn voor het publiek toegankelijk en geven een goed beeld van het vroegere leven en wonen in een Drentse havezate. Havezate Mensinge is een bezoek meer dan waard!


(Foto: Havenzate Mensinge in Roden - Drenthe)

Beauty, sauna en wellness in Drenthe

Thermen Holiday in Zuidwolde *
Sauna- en Beatycentrum De Bron in Tynaaloo *
Anholts Thermen- en Beautycentrum in Schoonebeek *
Sauna Hesselerbrug in Oosterhesselen *
Sauna de Krentebloesem in Dwingeloo *
Beautycenter de Terp in Hoogeveen *

Fietsen en wandelen in Drenthe

Wie van wandelen en fietsen in een prachtige omgeving houdt, is in Drenthe op de juiste plaats. Zo zijn er beschermde natuurgebieden, waaronder het Dwingelderveld, het Drents Friese Wold en Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa. Deze natuurgebieden bestaan uit grote bosgebieden, eindeloze heidevelden, verborgen vennetjes, stuifzandgebieden en veengebieden. 

Watersport in Drenthe

De watersporters kunnen vanuit hun Bed & Breakfast hun hart ophalen op het Zuidlaardermeer of Paterwoldsemeer. Daar kunt u terecht voor windsurfen of een boottocht.

Kaart en plattegrond van Drenthe

U kunt Google Maps gebruiken om een plattegrond van Drenthe te maken en te printen. Ook stelt u via deze site makkelijk uw eigen wandel- of fietsroute samen. Klikt u hiervoor op 'bestemming toevoegen' en plaats de tussenbestemmingen op de kaart. Een museum, restaurant, of andere bestemming in Drenthe toevoegen is ook mogelijk.

Steden in Drenthe

Hoewel Drenthe niet dichtbevolkt is, zijn er ook natuurlijk ook grotere plaatsen. Voor uitgebreid winkelen kunt u terrecht in Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. In Emmen is tevens één van de bekendste dierentuinen van Nederland gevestigd, Het Noorder Dierenpark, dat in 2016 verhuisde en werd omgedoopt tot Wildparks Adventure Park.

Meer over Drenthe