B&B bij Veluwe en Veluwerand, Achterhoek en het Gelders rivierengebied

Bed and Breakfast bij Veluwe en Veluwerand, Achterhoek en het Gelders rivierengebied

Binnenkort een Bed and Breakfast in De Veluwe en Veluwerand, Gelders rivierengebied en de Achterhoek boeken? Wij bieden het mooiste aanbod van B&B in de Veluwe, een gebied dat erg populair is in Nederland. Bekijk ons aanbod B&B in Veluwe Gelderland. Of u nu met 2, 3, 5 of 6 personen er tussenuit gaat, wandelen en fietsen kunt u uitstekend in de Veluwe. Veel mensen gaan met hond in een Bed & Breakfast in de Veluwe. Samen met hun hond genieten ze van al het moois dat Gelderland in De Veluwe en de Achterhoek te bieden heeft.

Weekendje De Veluwe & Achterhoek

Wilt u in een Bed and Breakfast in Gelderland verblijven? Dan kunt u genieten van de natuur van de Veluwe, de Acherhoek en het Gelders rivierengebied. Houdt u van steden dan bent u in Gelderland ook op de juiste plek: Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn zijn de bekendste steden en zijn zeker de moete waard als u in een Bed en Breakfast in Gelderland logeert. Dankzij de vele variatie aan landschappen is Gelderland een bezienswaardige provincie. De mooi natuurgebieden in combinatie met bijzondere steden met hun attracties bieden voor elk wat wils.

Er op uit in Gelderland

Actief: Hardlopen, wandelen en fietsen door bos, heidevelden en parken.
Cultuur: Nederlands Openlucht Museum, Kröller-Müller Museum
Natuurgebieden in Gelderland: De Betuse, Hoge Veluwe, De Posbank
Leuke steden in Gelderland: Arnhem,Apeldoorn,Nijmegen.

Steden in Gelderland

Gelderland heeft een rijke historie. Houdt u van cultuur, dan kunt u in Gelderland kastelen en kerken uit de Middeleeuwen bezoeken. De stad Tiel heeft een mooi oud stadscentrum, waar u de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en het Kantongerecht kunt bezoeken. Als u een vestingstadje wilt bekijken is Buren Oranjestad misschien iets voor u. U loopt hier door de smalle steegjes, langs de grachten en over de vestinghallen.

Kerken, kloosters en een groot aantal hofjes vindt u in Zutphen. Na het ontbijt in uw Bed en Breakfast kunt u met een fluisterboot een toch over de Berkel maken.  Arnhem is behalve een stad waar u goed kunt winkelen, ook één met historie. Gebouwen en monumenten uit de Middeleeuwen kunt u hier vinden. Arnhem heeft ook prachtige parken waar u fijn kunt hardlopen of wandelen.

Apeldoorn is ook een mooie stad om eens te bezoeken, als u een weekendje weg in Gelderland boekt. De omgeving is bosrijk, Paleis het Loo is tegenwoordig een museum die u kunt bezoeken. Wanneer u in de zomer in Gelderland overnacht, kunt u een bezoek aan de paleistuinen brengen. Logeert u in een Bed and Breakfast in Harderwijk, dan zullen u de stadsmuur, de kloosters en de oude villa’s en de haven u waarschijnlijk opvallen.

Als u een B&B in Nijmegen heeft uitgekozen, moet u natuurlijk ook in de oudste stad van Nederland geweest zijn. Nijmegen heeft nog veel kerken en kastelen. Nijmegen staat ook bekend om de jaarlijkse wandel vierdaagse, waarbij veel wandelaars en bezoekers in een Bed and Breakfast overnachten. Wageningen is echte studentenstad, wat de stad tot een bruisende en gezellige stad maakt.

Sauna, beauty, wellness in de Velwuwe - Gelderland

Een Bed en Breakfast biedt op zich zelf al ontspanning. Maar als u er echt aan toe bent om eens helemaal tot rust te komen bezoekt u wellicht een sauna in Gelderland. U heeft onder andere de keuze uit Sauna & Beauty de Veluwe in Emst (Epe), Wellnessresort Veluwse Bron in Arnhem, Thermen Nijmegen Sauna & Beauty In Voorst, Thermen Bussloo in Putten en Sauna Drome in Ellecom. In combinatie met een goede nachtrust in een B&B, komt u als herboren thuis.

Musea in Gelderland

Houdt u van het bezoeken van musea tijdens uw vakantie in een bed and breakfast? Dan moet u in Apeldoorn, Zutphen en Otterlo geweest zijn. Het CODA museum staat voor Cultuur Onder Dak Apeldoorn en is een cultuurwarenhuis, waarin onderwerpen als; film, muziek, literatuur, archieven, geschiedenis van de regio en nog vele anderen aan de orde komen. Het Stedelijk Museum ligt in Zutphen en heeft een collectie van historische voorwerpen. Het gaat onder andere om munten, penningen, voorwerpen, schilderen en foto’s die erg mooi zijn om eens te bezichtigen. De collectie van het museum breidt zich steeds verder uit, sinds men in 1961 officieel het museum opende. In het Kröller-Müller Museum Otterlo zijn werken van bekende en minder bekende kunstenaars te zien. Onder andere werken van kunstenaars Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan zijn hier te bewonderen. Ook hedendaagse kunstenaars stellen in het museum in Otterlo hun werken ten toon.

Landgoederen en kastelen in Gelderland

Een bezoek aan Gelderland tijdens uw weekend in een Bed en Breakfast is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan een landgoed of kasteel. In het Gelderse Laren ligt Huis Verwolde. U kunt hier een rondleiding krijgen langs de ontvangstzaal, slaapvertrekken en een Chinese zaal. Kasteel Zypendaal ligt in een prachtig vrij toegankelijk park in Arnhem. Vanaf het centrum kunt u hiernaartoe lopen. Eigenlijk heet het pand ‘Huis Zypendaal’ maar vanwege het statige voorkomen van het gebouw wordt het vaak als kasteel aangemerkt. Als u een rondleiding wilt tijdens uw weekend in een bed and breakfast in Doetinchem, kunt bij Kasteel Slangenburg in Doetinchem. Bij restauraties en modernisaties is de 17e eeuwse stijl bewaard gebleven. In Wageningen is Villa Hinkeloord een bezoekje waard. Niet alleen de villa maar ook een beeldengalerij ‘Het depot’ is daar bijzonder om te zijn. In Barneveld ligt Landgoed De Schaffelaar. Het Geldersch Landschap en Geldersche Kasteen hebben een grote restauratieprojecten uitgevoerd waarbij dit landgoed is gerestaureerd. Het landgoed ‘Het Medler’ van familie Van Dorth ligt in Vorden. Sinds 1684 is het landgoed bewoond geweest door deze familie, en ook vandaag de dag is de familie nog steeds eigenaar van het kasteel. Kortom: Wie toe is aan een verblijf in een B&B met cultureel erfgoed in de omgeving, is in Gelderland op de juiste plek.

Gelderland & Veluwe websites

Wilt u meer informatie over Gelderland en in het bijzonder over De Veluwe.
Bezoek voor een fantastisch verblijf in een B&B ook de websites van:

  • VVV Achterhoek
  • Informatie over De Veluwe
  • VVV Arnhem/Nijmegen
  • Hanzesteden in Gelderland