Bed and Breakfast Toerisme Limburg

Bed and Breakfast in Limburg? Bekijk Bed en Breakfast in Limburg .

Genieten van een verblijf in een Bed and Breakfast in Limburg? Dan bent u wellicht ook geïnteresseerd in toeristsche informatie. Onze redactie is altijd op zoek naar leuke tips om uw verblijf in een Bed and Breakfast in Limburg zo aangenaam mogelijk te maken. Wilt u een bijdrage leveren aan deze pagina? Dan zijn wij op zoek naar u! Lees onze oproep en werk mee aan de Toerisme Gids Limburg. 

Er op uit in Limburg

Limburg is een prachtige provincie die qua landschap zo afwisselend is dat we het ook wel een stukje buitenland in eigen land noemen. Romantische steden, Bed & Breakfast, musea en cultureel erfgoed is hier volop aanwezig. 

Het weer in Limburg

Binnenkort plaatsen wij hier het actuele weerbericht voor Limburg van Weeronline.

Tips Limburg

Als u in Limburg een Bed and Breakfast heeft geboekt, kunt u er op uit om Limburg te verkennen. Er zijn tal van mogelijkheden. Na een nacht uitgerust te zijn in uw Bed and Breakfast in Limburg kunt u overdag actief bezig zijn door bijvoorbeeld kano te varen, te wandelen of te fietsen. Wilt u ontspannen in Limburg, dan kunt u kiezen voor een vaartocht over de Maas. Limburg biedt ook veel cultuur. Zo kunt u vanuit uw Bed and Breakfast ook het Limburgs Museum en het Spaans Gouvernement bezoeken. Geniet ook van de adembenemende natuur van Zuid-Limburg en Maas duinenplassen. Voor nog meer ontspanning kunt u in Limburg bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Thermae 2000. Maastricht, Valkenburg en Vijlen zijn prettige plaatsen om te verblijven in een Bed and Breakfast.

Musea Maastricht

Nederlands Architectuur Instituut in Maastricht
Natuurhistorisch museum in Maastricht
Museum aan het Vrijthof in Maastricht
Bonnevantenmusem in Maastricht

Musea provincie Limburg

Limburgs Museum in Venlo
Steenkolenmijn in Valkenburg
Thermenmuseum in Heerlen

Midden Limburg

Mooie wandel- en fietsgebied Nationaal Park de Meinweg, schitterend wandel- en fietsgebied met heide en vennen Maasplassen ideaal gebied om te kanoen, surfen, boot huren, boottocht maken, vissen, zwemmen etc

DOC: Designer Outlet Center Roermond met meer dan 130 shops zoals prada, hugo boss, dolce & gabbana, marco o polo, Ralph lauren, Strenesse,Strellson, Gant, Mc Gregor etc

Binnenstad Roermond met schitterende Munsterkerk,Christoffelkathedraal, Munsterplein, Roercenter Kasteelruine Montfort Kanoen op de Roer (juni tot okt) Kanoen op de Asseltse Plassen Stadsrondleiding incl. lunch en boottocht bij VVV roermond Fietsverhuur en/of E-bikes huren.

Beauty, sauna en wellness in Limburg

Thermaalbad Arcen
Thermen en Sauna Born-Sittard
Top Alivio Sauna Horn
Saunapark van Dijk Lomm
Goos Saunaworld Posterholt
Sauna Dennenmarken Roermond
Sauna Spaubeek
Thermae 2000 Valkenburg


Vaals (Zuid-Limburg), het hoogste dorp van Nederland.

Kastelen en burchten Limburg

In Limburg zijn meer dan 150 kastelen en burchten te vinden.
Kasteel van Eysden, Graaf de Geloeslaan te Eijsden
Kasteel van Hoensbroek, Klinkertstraat te Hoensbroek
Kasteel Puth, Steinweg 1 te Voerendaal 
Kasteel van Well

Steden Limburg

Maastricht en Valkenburg zijn de meest toeristische steden van Limburg.
Bezoek ook eens Roermond,Sittard, Heerlen en Venlo.

Watersport, vissen en natuur in Limburg

Deze Maasplassen zijn zeer geliefd bij watersporters,vissers en natuurliefhebbers. Ook weten veel zwemliefhebbers de plassen zomers te vinden. Bossen en mooie beekdalen zijn te vinden oostelijk van de Maas. Een bezoek aan de mooie historische bisschopstad Roermond is moet u zeker niet laten.

Zuid Limburg

En dan natuurlijk Zuid Limburg. Dit is het gedeelte van Limburg wat een grote bekendheid geniet, het leent zich dan ook uitstekend voor een dagje uit of een vakantie. Ook hier stroomt de Maas al is het wilder en zijn er meer stroomversnellingen dan hogerop. Het landschap is hier heuvelachtig en er is veel natuurschoon. Vooral het gedeelte onder de mijnstreek is on-Nederlands te noemen. Dalen en heuvel met mooie vergezichten, zelfs wijngaarden zijn er te vinden.

Interessante links & binnenkort meer over Limburg