Bed and Breakfast Toerisme Noord-Holland

Bed and Breakfast in Noord-Holland? Bekijk onze Bed and Breakfast in Noord-Holland.

Weekendje weg in Noord-Holland

Waarom zou je een B&B boeken in Noord-Holland? Om antwoord te geven op die vraag kunt u het best de auto pakken of de trein en op verkenning gaan in dit mooie schiereiland. Het ontbreekt ook Noord-Holland niet aan relaxte bed and breakfasts. Bed and Breafast vakanties zijn de hipste en snelst groeiende trend van vakantie in eigen land.

Ten zuiden van het IJ ligt de hoofdstad van Noord-Holland. Dat is Haarlem en niet Amsterdam zoals heel vaak wordt gedacht. Op Schiphol is het een mooi gezicht om naar de vliegtuigen te gaan kijken, ook waanneer u niet vertrekt. Iets verderop ligt het Gooi, waar veel bekende Nederlanders een villa bezitten. Het is er bosrijker en wat minder vlak en biedt een unieke kans om in een B&B tussen de sterren te slapen. Noord-Holland wordt omgeven door de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer en biedt allerlei mogelijkheden tot waterrecreatie. In bekende badplaatsen als Zandvoort, Egmond aan Zee en IJmuiden liggen de bed and breakfasts verscholen achter de duinen zodat u de zee kunt horen in uw slaapkamer.
Ten noorden van het IJ vindt u de Zaanstreek met haar Kinderdijkse molens die nog dagelijks in werking zijn.
Voordat u afreist naar de kop van Noord-Holland kunt een bezoek brengen aan Marken of Volendam.
In het noordelijkste puntje ligt de marineplaats Den Helder en de boot die u naar naar Texel brengt; het Waddeneiland dat bij Noord-Holland hoort. U kunt met een gerust hart een van de ontelbare B&B op dit mooie Waddeneiland boeken, want vervelen zult u zich beslist niet. Het lijkt zelfs alsof bed en breakfast daar is uitgevonden. U bent zelfs welkom in de Bed and Breakfast van de vuurtoren!

Texel

Texel is het grootste van alle Waddeneilanden en ligt net boven de kop van Noord-Holland. Het heeft zelfs een eigen vliegveld, en staat bekend als een van de beste kleine vliegvelden van Europa. Ook het kleine onbewoonde eilandje Noorderhaaks hoort bij de gemeente Texel. Je kunt gerust wandelen van B&B naar B&B want er zijn ontzettend veel prachtige unieke manieren uit te rusten en je te laten verwarmen door de hartelijkheid van de Tesselaren. Gedurende elk seizoen is er wel wat te doen op het eiland. Een goede reden om u er een lang weekend uit te waaien en te laten verwennen.

Activiteiten

In Noord-Holland kun je heerlijk uitgaan. Bioscopen, theaters, musea, artgaleries en een heel scala aan live-optredens zorgen voor een aangename dynamiek.
Bootverbinding Zaandam-Amsterdam (juni t/m september)
Kunstroute Zijpe
Juttersmarkt Den helder
Openlucht theater Helderse Vallei

Toeristisch Noord-Holland

Een rondvaart door de Amsterdamse grachten, Zaanse Schans met de Zaanse huisjes en molens, fort bezoeken, de bloemenpracht van Aalsmeer, mediastad Hilversum met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het race circuit van Zandvoort, de ontdekhoek Amsterdam voor kinderen om proefjes te doen, de Sterrenwacht, of je neemt de watertaxi in Hoorn naar je volgende Bed and Breakfast.

Kinderen 

De Linnaeushof en de Goudvis: binnen of buiten.
Supertrendy is Science Center Nemo is interessant voor jong en oud die willen weten hoe de wereld werkt. De vijf verdiepingen staan vol wetenschappelijke doe- en ontdekdingen. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties. De wisselende exposities en nieuwe snufjes maken het een dynamisch paradijs voor iedereen.

Plaatsen

Amsterdam, Enkhuizen, Haarlem, Afsluitdijk, Hoorn, Alkmaar, Zaandam, Hilversum, Den helder, Texel, Volendam, Aalsmeer, Zandvoort, Bloemendaal, Egmond aan Zee, Schoorl, Bergen, Den Oever, Purmerend, Blaricum, Laren.

Er op uit in Noord Holland

Actief: Wandelen ,fietsen en paardrijden
Attracties: Artis,Ecomare,Sprookjeswonderland
Cultuur: Rijksmuseum
Natuur: Zaanse Streek
Ontspannen: Uitwaaien aan het strand
Steden: Amsterdam en Haarlem  

Binnenkort meer over Noord Holland

  • Het weer in Noord Holland

  • Musea in de provincie Noord Holland

  • Beauty, sauna en wellness in Noord Holland

  • Plattegrond Noord Holland

  • Fietsen en wandelen in Noord Holland

  • Watersport in Noord Holland

  • Interessante links Noord Holland