Bed and Breakfast Overijssel: Twente, Salland en Vechtstreek

Bed & Breakfast in Overijssel? Bekijk ons aanbod in Twente, Salland en de Vechtsteek op Bed and Breakast Overijssel.

Bij ons vindt u de mooiste B&B's van Overijssel, in het prachtige Twente, Salland en de Vechtsteek. 

Weekendje weg in Overijssel

Overijssel is een waterrijke provincie met mooie oude steden en dorpen. Wilt u een weekendje weg in Overijssel, dan vindt u hier alle informatie over Bed & Breakfast, sauna & Welness, musea en meer.

Waterrijk Overijssel

Een gedeelte van het Ketelmeer waarin de Ijssel uitmondt ligt in Overijssel. Verder vind je hier de Milligerplas en Wijthmenerplas bij Zwolle en natuurlijk het het Zwarte meer en het Vossemeer. Door deze waterrijke omgeving is er een groot aantal aan toeristische accommodaties zoals huisjes, Bed and Breakfast en hotels. Het Twentse landschap kenmerkt zich door de vele oude boerderijen, de watermolens en windmolens zijn er bewaard gevleven. 


Het weer in Overijssel

Je vindt hier binnenkort het actuele weerbericht van Overijssel via Weer online.

Bed en Breakfast Overijssel

Een bed en breakfast is niet alleen bijzonder om de kleinschaligheid, gastvrijheid en omgeving. Ook de prijs van bed en breakfast is bijzonder! Wij selecteren een aantal voordelige en goedkope adresjes in Overijssel. Op onze pagina specials vind je onze bed en breakfast aanbiedingen in Nederland. Zo geniet u via bedandbreakfastboeken.nl extra voordelig van de unieke sfeer van een bed en breakfast in Overijssel. Iedere bed & breakfast is uniek om haar eigen sfeer. Ontdek de b&b die bij u past via het zoeksysteem.

Wat te doen in Overijssel

Doe tips actief: Wandelen, fietsen en kano varen
Cultuur: Tuinen van Mien Ruys,Rijksmuseum Twenthe
Natuur: De Weerribben, IJsselvallei,Sallandse Heuvelrug
Ontspannen: Dagje Giethoorn
Steden: Zwolle, Kampen, Almelo, Hengelo, Giethoorn.
Attracties: Avonturenpark Hellendoorn, Ecodrome en Ponypark Slagharen

Musea provincie Overijssel

Stedelijk Museum in Zwolle
Museum de Fundatie in Zwolle
Bolletje Bakkerijmuseum in Almelo
Stadsmuseum Almelo
Smederij Museum in Hellendoorn
Historisch Museum Hengelo
´t Konkeltje Koffiemuseum in Zwolle

Tussen de gewone museabezoeken door kunt u even bijkomen bij ´t Konkeltje. Deze koffiezaak hééft geen koffiemuseum, maar is een klein koffiemuseum.
Hier verkopen ze 25 soorten koffie en 140 soorten thee.

Overijssel: beauty, sauna en wellness

  • Sauna Swoll in Zwolle
  • Boerderijspa in Nutter
  • Wellness Vital in Delden
  • Sauna Kontrast in Delden
  • Sauna en Beauty Ommen
  • Body Home in Losser
  • Sauna Keizer in Oldenzaal
  • Sauna en Beautycenter Nijverdal
  • Saré Thermen en Beauty Deurningen
Plattegrond Overijssel

U kunt deze link gebruiken om een plattegrond van een gebied in Overijssel te maken te maken en te printen. Via Google Maps maakt u makkelijk uw eigen wandel- of fietsrout. Klik hiervoor op 'bestemming toevoegen' en plaats de tussenbestemmingen op de kaart. Een bed & breakfast, museum, restaurant, of andere bestemming  in Overijssel toevoegen is ook mogelijk.

Overijssel Fietsen en wandelen

Het Vechtdal is een gebied waar de rivier De Vecht Nederland binnenstroomt vanuit Duitsland tot Zwolle. Door de rivier zijn er in dit recreatiegebied zowel weilanden als ook heidevelde, bossen en moerassen te vinden. Wie van fietsen houdt bezoekt de kleine dorpjes, molens en kastelen per fiets, wie graag wandelt loopt het Vechtdal Wandelpad. Bekijk ook de website van het Wandelnetwerk voor routes die lopen door Ommen, Hardenberg en Dalfsen.

In Zuiden van Overijssel ligt het gebied Salland liggen bossen en akkers. In het gebied ligt de Sallandse heuvelrug, waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen.

Watersport Overijssel

Om te varen of te vissen ben je in Overijssel op de juiste plaats. In Noord Overijssel kun je de provincie vanaf het water verkennen. Hier bevinden zich de natuurgebieden de Weerribben en De Weiden. Een bekend waterplaatsje is Giethoorn, dat ook wel het Venetië van Nederland wordt genoemd.

Steden Overijssel

Naast Zwolle zijn in Overijssel ook de steden Almelo, Hengelo, Kampen en Enschede een bezoekje waard. Leuk is ook te bezoeken het plaatsje Giethoorn. Door de waterwegen die hier liggen en de vele bruggetjes wordt Giethoorn ook wel ´Hollands Venetië genoemd.

Meer over Overijssel