Bed and Breakfast Toerisme Zeeland

Bed and Breakfast in Zeeland? Kies een Bed and Breakfast in Zeeland.

Weekendje weg in Zeeland

Waarom zou u een B&B boeken in Zeeland? Als u van rust en natuur houdt en snel wilt onthaasten kunt u er niet langer om heen want er is volop keus aan evenementen, kunst, natuur en natuurlijk niet te vergeten; de Zeeuwse B&B’s. Zeeland is niet alleen bekend van het Zeeuws meisje, al zie je op diverse plaatsen nog steeds de bekende Zeeuwse klederdracht waarop de Zeeuwen erg trots zijn. De Zeeuwen dragen hun klederdracht niet ter vermaak van toeristen, maar omdat ze nog dagelijks zo gekleed gaan.

Middelburg

De huidige hoofdstad van Zeeland is Middelburg en was tot het eind van de 16e eeuw de grootste handelsstad van de noordelijke Nederlanden. Een voorname VOC-stad en dat is nog steeds te zien aan de historische panden. Dit soort gebouwen zien we ook terug in Vlissingen, Goes en Veere, plaatsen waar je met plezier in een Bed and Breakfast neerstrijkt na een uitgebreide stadswandeling. 

Genieten van mosselen en gerookte paling

De tijden van toen liggen ver achter ons en ook in Zeeland heeft de tijd niet stil gestaan. Zeeland grenst aan Zuid-Holland en Noord-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen, de naam zegt het al, aan het Vlaamse deel van Belgie. Per trein kunt u vanaf Bergen op Zoom tot aan de Zeeuwse kust van Vlissingen rijden. Er zijn diverse goede hotels en Bed and Breakfast’s waar u kunt overnachten. U kunt met de auto via Belgie rijden of via de Westerscheldetunnel (6.6 km) naar Zeeuws-Vlaanderen om te wandelen, fietsen of fotograferen in de adembenemende natuurgebieden zoals het Zwin en het Verdronken land van Saefthinge. U kunt er boottochten maken of paardrijden en deltavliegen. Ook is er heel veel waterrecreatie. Zowel boven als onder water. Voor duikers is de Oosterschelde een paradijsje. Of u kunt met de (electro) fiets de stilte van de uitgestrekte polders met haar eeuwenoude boerderijen en vogelverschrikkers ervaren. Zeeuws-Vlaanderen telt diverse B&B’s. Het vlakke Zeeland is ideaal om fietsend van Bed en Breakfast naar Bed en Breakfast te hoppen. En vergeet vooral niet de Zeeuwse mosselen, gerookte paling, kneukels, kokkels en de verrukkelijke oesters te proeven! Let op: verse mosselen zijn er voornamelijk als de R in de maand zit. 

Wifi

En, niet geheel onbelangrijk; door heel Zeeland vind je op meer dan 100 plekken gratis Wifi. Dus ‘zo zunig ben onze Zeeuwen nou ook weer nie’. Het Zeeuwse landschap is het hele jaar door prachtig, dus laat u ook in de winter eens verrassen in een Zeeuwse Bed en Breakfast’s!

Diverse eilanden in Zeeland

Zeeland bestaat uit diverse kleinere eilanden. In het noorden van Zeeland liggen Schouwen-Duiveland en Tholen & St. Phillipsland, in het midden van Zeeland liggen Noord- en Zuid-Beveland en Walcheren en in het zuiden ligt Zeeuws-Vlaanderen. Dit laatste ligt vast aan Belgie. Goeree-Overflakkee hoort niet bij Zeeland maar bij Zuid-Holland; alleen Sommelsdijk hoorde tot 1805 bij Zeeland. Maar omdat het veel raakvlakken heeft met de Zeeuwse eilanden vind u hier ook wat informatie over Goeree-Overflakkee.

Goeree-Overflakkee

De Bunkerroute. Een tocht langs oude bunkers met informatie over hun oorspronkelijke functie.
MTB parcours-Brouwersdam. Een mountainbike parcours door bos en over duin, voor beginners en gevorderden.
Fietscafés. Hier kun je je fiets opladen. Dus geen zin om zelf te fietsen maar wil je wel genieten van een tocht door de natuur? Huur een electro scooter in Ouddorp aan Zee.
Sportief: Wandelen, fietsen, watersport.
Uitrusten doet u natuurlijk in Goeree-Overflakkee lekker in een Bed & Breakfast.

Plaatsen: Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Oude-Tongen en Ooltgensplaat.

Schouwen-Duiveland

Fijne zandstranden, beboste duinen en natuurgebieden met binnen- en buitendijks getijdengebieden zoals Schelphoek waar de dijkdoorbraak bijna onherstelbaar was tijdens de grote overstroming in 1953.
Als u lekker bent uitgerust in een van de bed and breakfast’s kunt u gaan wandelen, fietsen, kite-surfen, zeilen en andere watersport beoefenen.
Verdwalen zult u er niet snel, want er staat een van de hoogste vuurtorens van Nederland. Neem ook een kijkje bij de Plompe Toren.

Plaatsen: Renesse, Burgh-Haamstede, Brouwershaven, Bruinisse, Zierikzee.

Tholen & St. Phillipsland

St Phillipsland

Toplocatie om binnen 1 dag te onthaasten.
Houd u van oud-gereformeerde kerken, breng dan een bezoek aan Sint Phillipsland.

Tholen

In Oud-Vossemeer, op Tholen, staat vermoedelijk de wieg van een van de voorouders van president Roosevelt.
Zeehonden safari vanuit St-Annaland.
Strandjutten of natte laarzentocht in St-Maartensdijk.
Duiken in de Oosterschelde.

Plaatsen: St Annaland, St-Maartensdijk, Stavenisse, Anna Jacobapolder, Tholen.

Noord-Beveland

Scharrelen en snorkelen in de Oosterschelde
Bezoek Nationaal Park Oosterschelde.
Vogels kijken bij de unieke inlagen.
Culinaire bijzonderheden: Oosterschelde kreeft, lamsoor, zeekraal en Noord-Bevelam. Of proef de ambachtelijke streekbieren die worden gebrouwen op Kamperland. En als u toch bij de brouwerij bent, verlaat dan het eiland niet zonder een voorraad Noordbevelandertjes van het chocoladewinkeltje op Kamperland.

Plaatsen: Wissekerke, Colijnsplaat, Kortgene en Kamperland.

Walcheren

Kaasboerderij Schellach
Excursie Oranjezon
Markt, het Veerse bos.
Vlissingen kent vele festivals en evenementen zoals Film by the sea.
Zeeland heeft de meeste zonuren en de schoonste stranden.
Watersport, stranden, restaurants, uitgaan, theater, dansen, cultuur.

Plaatsen: Domburg, Zoutelande, Middelburg, Vlissingen en Veere.

Zuid-Beveland

Zeehondentocht.
Boomgaardexperience
Speelgoedokter in Historisch museum de Bevelanden; echt een aanrader om met kapotte poppen en beren langs te gaan.
Natuurgebied de Zak van Zuidbeveland.
Schitterende streeksieraden zoals het Zeeuwse knopje.
Zwarte bessen, streekwijn, bolussen en de Zeeuwse babbelaars.

Plaatsen: Wolphaartsdijk, Wemeldinge, Yerseke, Nisse, Goes.

Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is een mix van Nederlandse en Vlaamse invloeden. De invloed van de gereformeerde kerk is aan een kant even duidelijk merkbaar, als de roomskatholieke sfeer die aan de andere kant heerst, maar wellicht zijn door het behoudende karakter van de stugge Zeeuwen hun uitgestrekte polders, unieke natuurgebieden en oude gebruiken zo goed bewaard gebleven.
Garnaalvissen met trekpaarden in Breskens.
Mosselen eten in het oudste mosseldorp Philipine.
Reynaart de Vos in Hulst. Een gezellig stadje met eeuwenoude tot de verbeelding sprekende vestingwallen en de mooiste kerk van Nederland. Dit alles met een gemoedelijke sfeer waarbij ook Vlamingen zich op hun gemak voelen. Zwaai in elk geval even voor de webcam op de Grote Markt naar de thuisblijvers!
Volop mogelijkheden om lekker uit te waaien op de stranden in Cadzand en door de uitgestrekte polders van Bed and Breakfast naar Bed and Breakfast te rijden.

Plaatsen: Cadzand, Groede, Breskens, Sluis,Terneuzen, Axel, Sas van Gent, Hulst.

Zeeland met kinderen

Familiepretpark Mini Mundi
Het Arsenaal Piratenpark en zeeaquarium

Binnenkort meer over zeeland:

  • Het weer in Zeeland

  • Musea in de provincie Zeeland

  • Beauty, sauna en wellness in Zeeland

  • Plattegrond Zeeland

  • Fietsen en wandelen in Zeeland