Bed and Breakfast Toerisme Zuid-Holland

Bed and Breakfast in Zuid-Holland? Bekijk nu ons aanbod van Bed and breakfast Zuid Holland.


Weekendje weg in Zuid-Holland

Even het heerlijke strandgevoel ervaren tijdens een weekendje of nachtje weg? Zuid-Holland heeft zee, strand en duinen en histrorische steden. Wie wil genieten van wellness in Zuid Holland kan terecht bij de vele sauna- en beautycentra. Zuid-Holland biedt ook een aantal authentieke steden met musea en historische panden. Overnachten doet u bijvoorbeeld in een van onze Bed en Breakfast's.

Zuid-Holland heeft veel te bieden. Naast de bekende grote steden als: Rotterdam, Den Haag, Leiden en Delft zijn er ook leuke kleinere stadjes en dorpen zoals Hoek van Holland, Ouddorp, Schipluiden en Vlaardingen. Historie, geschiedenis, natuur, cultuur, strand en bos, Zuid-Holland heeft het allemaal en niet te vergeten een aantal Bed and Breakfast locaties die een mooie uitvalbasis zijn.

Dorpen, kleine  en grote steden in Zuid-Holland

Hoek van Holland aan het kust met een breed strand en de uitgestrekte duinen en t een prachtig zicht op het scheepsverkeer op de New Waterweg. Schipluiden een pittoreske dorpje vlak bij Delft midden in het uitgestrekte Midden Delftland, een uitgestrekt natuur gebied met mooie fiets- en wandelroutes. Ouddorp en Goedereede met de oude dorpskernen en een paar voorbeelden van leuke stadjes die uw bezoek meer dan waard zijn. Naast deze dorpen en stadjes zijn er ook leuke B&B's in de grotere steden. Rotterdam heeft natuurlijk de havens, maar ook moderne architectuur en bijzondere musea, Den Haag heeft als regeringshoofdstad veel te bieden aan geschiedenis en cultuur, evenals Delft en Dordrecht.

Ontspanning in Zuid-Holland

Er is in Zuid Holland een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes die u bijzondere plekjes laten ontdekken. Waar u ook verblijft, vanuit uw B&B komt u eenvoudig op een van de vele routes. Daarnaast kunt u genieten van de lange kustlijn met de duinen.
Een ontdekkingstocht door het natuurgebied De Biesbosch kunt u starten vanuit het bezoekerscentrum in Drimmelen. Op het gebied van welness heeft u in de omgeving voldoende keuze maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een Bed & Breakfast met een prive sauna.

Cultuur en historie in Zuid-Holland

Steden als Den Haag en Delft stand bekend om hun historie, maar ook steden als Vlaardingen (Visserij) en Leiden (Textiel) mogen niet vergeten worden.
Vanuit uw Bed&Breakfast kunt u uit vele musea kiezen: wat dacht u bijvoorbeeld van het Rien Poortvliet museum in Middelharnis, het Visserijmuseum in Vlaardingen en de oudste botanische tuin van Nederland (Hortus botanicus) in Leiden. Op het gebied van theater en muziek is er volop keuze, zowel qua grote theaters en bioscopen als de kleinere zalen en filmhuizen. Cultureel erfgoed is ook in Kinderdijk te vinden. De molens zijn bezoeken zeker waard. Wanneer u een bezoek aan Rotterdam wilt combineren met Dordrecht kunt u gebruikmaken van de FastFerry waarbij u tijdens een mooie boottocht kunt genieten van de skyline van Manhatten aan de Maas en de Rotterdamse havens. Overnachten doet u in een sfeervolle Bed&Breakfast in Rotterdam of Dordrecht.

Er op uit met de kinderen

Voor de kinderen is een bezoek aan Duinrell altijd een succes, maar de Waterbus in Rotterdam waarmee u met een bus door de Rotterdamse haven rijdt/vaart is een ook bijzondere ervaring. Daarnaast kunt u na een nacht in uw Bed en Breakfast een bezoek brengen aan Professor Plons in het Maritiem museum of het Legermuseum in Delft.

Binnenkort in de Toerisme Gids Zuid Holland 

  • Het weer in Zuid Holland

  • Plattegrond Zuid Holland

  • Fietsen en wandelen in Zuid Holland

  • Interessante links Zuid Holland