B&B Kasteelhoeve-Dussen in Dussen, Noord-Brabant - Nederland

B&B Kasteelhoeve-Dussen

Dussen, Noord-Brabant, Nederland

De monumentale boerderij, Kasteelhoeve-Dussen, staat direct naast het prachtige Kasteel Dussen.  Dussen ligt in het Land van Heusden en Altena met op korte afstand de Brabantse Biesbosch en de Drunense Duinen.  Op de eerste… lees verder

 

Per nacht vanaf€ 65,00

Legenda

Beschikbaar *KortingBezetGeselecteerde aankomstdatum

* Onder voorbehoud van
acceptatie door verhuurder.

Mail vrijblijvend de eigenaar van B&B Kasteelhoeve-Dussen

???accommodation.contact_form???
 • U ontvangt na verzenden het telefoonnummer / e-mailadres van de verhuurder per e-mail.

  Let op! Velden met een sterretje (*) zijn verplicht!

 • captchaHerlaad de som

Accommodatie

De monumentale boerderij, Kasteelhoeve-Dussen, staat direct naast het prachtige Kasteel Dussen.  Dussen ligt in het Land van Heusden en Altena met op korte afstand de Brabantse Biesbosch en de Drunense Duinen. 

Op de eerste etage van onze boerderij bevindt zich de Bed & Breakfast. Onze gasten kunnen ook gebruik maken van de diverse zitjes in de tuin.  Er is in deze omgeving veel te doen voor jong en oud. Attractieparken zoals De Efteling en de Kurenpolder. Het unieke natuurgebied de Biesbosch, golfbaan Almkreek en nog veel meer. 

Auto's en fietsen van onze gasten kunnen op eigen terrein geparkeerd of gestald worden. Paardenliefhebbers kunnen hun eigen paard (en wagen) meenemen want wij beschikken over paardenstallen, een buitenbak en weide. Er zijn in de directe omgeving niet alleen wandel- en fietspaden, maar ook diverse ruiter- en menpaden om er heerlijk op uit te kunnen trekken.

Naast de boerderij staat ook een monumentaal bakhuisje wat gebruikt wordt als stal voor onze geiten en Spekkie, het hangbuikzwijntje. De kippen lopen vrij rond en in de buitenvolière vliegen allerlei tropische vogels.  Dussen ligt centraal tussen Gorinchem, Breda en 's-Hertogenbosch waar je kunt winkelen, eten, drinken en veel meer. 

Tarieven

 • 4 Tweepersoonskamers
 1. € 65,00 per nacht voor twee personen
 2. € 45,00 per nacht voor één persoon

 • Prijzen zijn incl. BTW, ontbijt en toeristenbelasting

Betalingsvoorwaarden

Betaling uitsluitend contant bij aankomst.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering alleen met gegronde reden uiterlijk 24 uur voor boekingsdatum

Toeristenbelasting

De prijs is incl. toeristenbelasting

Schoonmaakkosten

Bij normaal gebruik geen schoonmaakkosten

 • Kamer 1 met twee eenpersoonsbedden en eigen douche/toiletruimte en wastafel
 • Kamer 2 met twee eenpersoonsbedden en eigen douche/toiletruimte en wastafel
 • Kamer 3 met twee eenpersoonsbedden en gedeeld sanitair
 • Kamer 4 heeft een tweepersoonsbed en gedeeld sanitair
 • De woonkamer is voor alle gasten om lekker te ontspannen. Koffie en thee gratis beschikbaar. In deze kamer serveren wij ook het ontbijt
 • In de boomgaard kunt u bij mooi weer lekker van de zo'n genieten

Faciliteiten

Een overzicht van de faciliteiten.

Deze accommodatie heeft nog geen faciliteiten toegevoegd.

Adres

B&B Kasteelhoeve-Dussen
Binnen 3
4271 BV
Dussen

Kaart

Omgeving

Het Land van Heusden en Altena is een streek in het noorden van de Nederlandse provincie Noord-Brabant die begrensd wordt door de Merwede in het noorden, de Afgedamde Maas en het Heusdensch Kanaal in het oosten, de Biesbosch in het westen en de Bergsche Maas in het zuiden. De grootste plaats in het gebied is Werkendam met circa 11.500 inwoners. Woudrichem is de historisch belangrijkste plaats, een vestingstad met circa 4500 inwoners.

Het dorp Dussen is vernoemd naar het gelijknamige riviertje. De naam zou afgeleid zijn van het Oudgermaanse dosôn, dat ruisen of stromen betekent. Aldus werd het riviertje aanvankelijk met Dussan of Dusna aangeduid.Dussen beschikt al sinds 1331 over een eigen kasteel Dussen.

In 1378 werd de oorspronkelijk donjon door Arend van der Dussen verbouwd tot een slot, dat in het Hollands-Brabants grensgebied lag en voor die tijd zeer modern werd aangelegd. In de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel zwaar beschadigd. Na de restauratie in 1953 deed het kasteel lange tijd dienst als gemeentehuis van de nu opgeheven gemeente Dussen. Een van de bekendste bewoners van het kasteel was Rolina Solingar, een bijzonder excentrieke vrouw. Ze liet zich gedurende de nacht bewaken door zes mannen uit het dorp Dussen, diein de galerij de wacht moesten houden. Voor haar ezel was een torenkamer beschikbaar. 

Restaurants

De omgeving kent restaurants voor elk wat wils. De nabij gelegen vestingstadjes Woudrichem en Heusden zijn daar bij uitstek voor aangewezen.

Winkelen

Dussen ligt centraal gelegen op ca 30 autominuten van 's-Hertogenbosch, Breda en Gorinchem waar het leuk winkelen is.

Musea

het Biesboschmuzeum ondergaat momenteel een grondige verbouwing en zal deze zomer waarschijnlijk veel historische informatie tentoonstellen.

Fietsen en wandelen

Sint Elisabethroute
Ontdek al fietsend het land van Heusden en Altena. Bij de VVV is een fietsboekje te koop. Hierin staan door middel van knooppunten en beschrijvingen vier routes beschreven. Daarbij is er informatie over alle natuur en bezienswaardig-heden in combinatie met prachtige foto's. Lengte van de Sint-Elisabethroute: per route ongeveer 75 km (west) en 60 km (oost).

LF9 NAP-route
De LF9 NAP-route heeft een bijzonder thema: het NAP (Normaal Amsterdams Peil). De route volgt globaal de kustlijn die ontstaat als alle dijken en duinen wegvallen. ‘Beachresort Breda’, 'Amersfoort aan zee' en ‘terpstranden’ in Groningen zouden dan werkelijkheid worden. Met die wetenschap zult u deze tocht niet alleen op een hele markante manier beleven, maar ook ervaart u hoe afwisselend die denkbeeldige kust is. Af en toe duikt de route de zee in, met name in Flevoland, of klimt deze juist de hoogte in, zoals bij de Havelterberg en de Utrechtse Heuvelrug. U doorkruist een keur aan landschappen: bossen, zandverstuivingen, heidevelden en het weidse rivierengebied met vestingstadjes als Gorinchem en Woudrichem. In totaal fietst u door negen provincies en passeert u boeiende steden als Groningen, Amersfoort en Utrecht. U kunt u na Breda uw tocht rechtstreeks vervolgen naar Antwerpen of kiezen voor een alternatief via de Brabantse wal en Bergen op Zoom.

LF 12 Maas- en Vestingroute
Tromgeroffel, kanonschoten, steigerende paarden en wapengekletter: de historie van oude vestingwerken komt weer tot leven tijdens deze fietstocht. De route neemt u mee langs de Maas waar imposante kastelen, forten en bunkers deze strategische buffer moesten bewaken. Het rivierwater diende bovendien als handig verdedigingsmiddel. Wanneer vijandelijke troepen naderden, lieten soldaten het rivierwater buiten de oevers stromen waardoor het gebied onbegaanbaar werd. Tot op de dag van vandaag heeft het Maaswater ook een belangrijke economische functie. Zo zal een lint van duwboten u vergezellen tijdens de route en doet u de oude handelssteden Dordrecht, Den Bosch en Nijmegen aan. Tenslotte kent de Maasdelta unieke natuurwaarden met gorzen, grienden, rietlanden en drassige uiterwaarden. Bijzonder zijn ook de bewoners, waaronder heuse bevers in de Biesbosch. 

Altenaroute
Het land van Altena ligt tussen de Afgedamde Maas, de Bergse Maas, de Merwede en de Brabantse Biesbosch. Het heeft een Hollands karakter, herkenbaar aan de riviergezichten, dorpen en boerderijen op terpen. Meer landinwaarts staan er populierenbomen langs de wegen en vindt u populierenbossen. Een klein deel van de route loopt langs de Brabantse Biesbosch. Lengte van de Altenaroute: 47.0 km 

LF 3  Maasroute
De afgedamde Maas en de Bergse Maas omsluiten het land van Heusden en Altena. Bij deze route fietst u over de dijken langs deze rivieren. Onderweg heeft u heerlijk uitzicht over rivier en landschappen en mooie dijkwoningen. De lengte van de Maasroute: 45.0 km. Historische sluis en veren route Een fietsroute vanuit Heusden langs de Maas. Deze route, gedeeltelijk buiten het Land van Heusden en Altena, leidt u langs historische sluizen en veren; maar ook door dorpjes en stadjes. Lengte van de Historische sluis en veren route: 41.0 km 

Een rondje per fiets door natuurgebied de NoordwaardVanaf de jaren 90 onstond een nieuw natuurgebied in het westelijk deel van de polder Noordwaard, direct naast de Biesbosch. Kreken werden gegraven, eilanden aangelegd en openingen in de dijk gemaakt. Om u een indruk te geven van de huidige en toekomstige situatie, is er een korte fietstroute uitgezet, met uitleg over de toekomstige verandereningen. Lengte van de route door de Noordwaard: 11 kilometer.

Beoordelingen

Er zijn (nog) geen reviews gevonden.

Beoordeel uw bezoek aan B&B Kasteelhoeve-Dussen

Beoordeel uw bezoek aan {0}
 • U ontvangt na verzenden het telefoonnummer / e-mailadres van de verhuurder per e-mail.

  Let op! Velden met een sterretje (*) zijn verplicht!

 • captchaHerlaad de som