Bed and Breakfast Toerisme Friesland

Bed and Breakfast in Friesland aan de kust van het Ijsselmeer of aan de Friese meren? Bekijk ons aanbod Bed and Breakfast Friesland

Boek een Bed and Breakfast in Friesland aan de kust van het Ijsselmeer of aan één van de Friese meren? Bekijk ons aanbod Bed and Breakfast Friesland in Zuid West Friesland en Midden-Friesland. 

Weekendje weg in Friesland

Wie aan weekendje Bed and Breakfast in Friesland of Fryslân denkt, denkt aan: Zeilen, Fierljeppen en de Elf steden, maar er is veel meer. Friesland verwelkomt u met haar vele natuurgebieden, authentieke steden, attracties en musea. Overnacht in een Bed and Breakfast of vakantiehuisje in Friesland van bedandbreakfastboeken.nl.

Het weer in Friesland

Bedandbreakfastboeken.nl biedt u altijd de laatste weersverwachting van Friesland. Het weerbericht van Friesland wordt u aangeboden door Weeronline.

Bedandbreakfastboeken.nl
Weersverwachting | Friesand
Meer weer in Friesland


Buienradar Friesland

Voor het laatste nieuws over regenbuien in Friesland kijkt u op buienradar.

Bed and Breakfast in Friesland

Logeren in historisch erfgoed is één van de mogelijkheden als u overnacht in een bed en breakfast in Friesland. Onze b&b-houders bieden kamers en appartementen in Friesland aan in historisch erfgoed zoals boerderijen en herenhuizen. U vindt onze bed en breakfast –adressen niet alleen in Friesland, maar ook in landen in de rest van Nederland. Bed en Breakfast in landen als België, Duitsland en Frankrijk is ook mogelijk via bedandbreakfastboeken.nl. Ons bestand van accommodaties blijft zich ontwikkelen, we zijn dan ook altijd op zoek naar bijzondere b&b accommodaties in historisch erfgoed. Of het nu gaat om B&B, een vakantiehuisje of een charme-hotel, u vindt het op bedandbreakfastboeken.nl.

Gebieden en landschappen Friesland: B&B Friese meren

In zuid-west Friesland zijn de beroemde Friese meren te vinden. Hier kunt u bijvoorbeeld een zeilboot huren om Friesland vanaf het water te ontdekken. In het Noorden vindt u de terpdorpen, kerktorensmet zadeldakenen de slingerendebinnendijkjes.

In het Gaasterland, gelegen in het zuiden, liggen prachtige glooiende bossen, terwijl in het zuidoosten deFriese Woudenliggen met hun heide,bossen en zandverstuivingen.

Kaart friesland

U kunt deze link gebruiken om een kaart van Friesland te printen.
Ook stelt u via Google Maps makkelijk uw eigen stadswandeling samen.
Klikt u hiervoor op 'bestemming toevoegen' en plaats de tussenbestemmingen op de kaart. Museum in Friesland toevoegen? Alles is mogelijk.


Wadlopen in Friesland

Wilt u wadlopen in Friesland? Wadloopcentrum Fryslân organiseert sportieve tochten in de natuur van het waddengebied. Kijk op de website om te reserveren. Wadlopen bij Paesens-Moddergat: Stichting Oan ’e dykorganiseert in samenwerking met wadloopcentrum Pieterburenverschillende tochten. Bekijk de website voor meer informatie over het wadloopcentrum voor meer informatie.

Musea in Friesland 

Bekijk ondersyaande lijst voor een museum in Friesland.
Heeft u tips voor deze musea lijst van Friesland? Neem contact op.

Verzetsmuseum Friesland in Leeuwarden
Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden
Museum Ald Slot in Wergea
Museum Het Admiraliteitshuis in Dokkum
Fries Landbouw Museum in Earnewald
Eise Eisinga Planetarium in Franeker
Museum Martena in Franeker
Ruurd Wiersma in Burdaard
Museum 't Behouden Huys op West-Terschelling
Scherjon’s Klompenmakerij op West-Terschelling
Nationaal Park Schiermonnikoog op West-Terschelling

Friesland aan het water

In Friesland zijn niet voor niets vele  watersporters te vinden. 
De veel besproken Friese meren bieden hier volop de mogelijkheden voor.
Ook het Ijsselmeer heeft een grote aantrekkingskracht op waterliefhebbers.
Het merengebied staat bekend om de gezellige toeristische dorpjes.      
 
 

Vrijwel overal zijn hier ook jachthavens te vinden met terrasjes waar u even kunt bijkomen met een drankje.

Waddeneilanden

Natuurlijk hebben ook de vier Waddeneilanden te maken met het Friese water. Vlieland, Terschelling, Amelanden Schiermonnikoog zijn zeker het bezoeken waard. Vele dagjesmensen en vakantiegangers trekken hier dan ook met name in de zomerseizoenen naartoe. Met een vrij snelle veerdienstbent u snel op uw locatie en kunt u volop genieten van de kwelders, duinenen het strand. Op zoek naar Bed and Breakfast Waddeneilanden? U vindt bij ons B&B's op de Friese waddeneilanden. 

Steden Friesland

De friese elfsteden (Leeuwarden, Sneek, IJIst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum,Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum) zijn de moeite waard om aan te doen.  Bezoek bv. de oude havenstad Harlingen of Leeuwarden met zijn historische binnenstad en grachten. Sneek is het bezoek ook zeker waard. Het bekendste bouwwerk in Sneek is de Waterpoort uit 1613.  Verder zijn natuurlijk het stadhuis, de martinikerk, Kleinzand (oude herenhuizen en winkels), de Sint Martinuskerk en het gerechtsgebouw interessant om te bezoeken.

 

Fietsen en wandelen Friesland

In Friesland kunnen wandelaars en fietsers zich uitstekend vermaken. Gaasterland is zeer geschikt voor dagtochten. Ook in de omgeving van de Friese Wouden met zijn bossen en heide zijn mooie tochten af te leggen. Uw tochten kunt u afwisselen met cultuur zoals het verzetsmuseum en attracties zoals Aqua Zoo Leeuwarden.


Er op uit in Fryslân

Actief: Zeilen, fietsen en wandelen.
Cultuur: Fries scheepsvaartmuseum in Sneek, Korenmolen Welgelegen in Heerenveen
Natuur: Friese Merengebied, Gaasterland,
Steden:Sneek, Leeuwarden, Dokkum

Wellness Friesland

Wellness & Beauty Sauna de Woudfennen in Boijl in Friesland
Sauna het Friese Woud in Aldtsjerk in Friesland
Thermen & Beauty Leeuwerikhoeve in Sneek in Friesland 
Spa Wellness Sneek in Sneek in Friesland

Attracties, kinderuitjes, dagje weg in Friesland

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha
Aqua Zoo in Leeuwarden
Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost
Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum
Aeolus in Sexbierum
Paal 43 in Terherne
Speeltuin Spijkerdorp in Drachten

Interessante pagina's Friesland    

Bed and Breakfast Friesland
Toeristisch Portal Friesland
VVV Friesland