Bed and Breakfast met trams voor 1 miljoen euro

Geplaatst op: 27 januari 2014

Een unieke Bed and Breakfast met trams in het Noord-Hollandse Hoogwoud, staat te koop op funda. Frank en Irma Appel stoken er jarenlang al hun energie in, maar willen een nieuwe wending aan hun leven geven.

De oprit is afgesloten met een harmonicahek dat vroeger dienst deed bij een spoorwegovergang en de tuin staat vol met trein- en tramstellen. Het woonhuis en erf van het stel vormen een themapark met licht nostalgische inslag. Een dubbeldekker die dwars door de achtergevel lijkt te zijn gereden verschaft de toegang tot het huis, de slaapkamer van de appels bevindt zich op de bovenverdieping. Het ontbijt wordt bereid in de keuken die plaats heeft in een Citroën HY. Wie rondkijkt bij de B&B, kijkt er werkelijk zijn ogen uit.

Het stel deed ook mee aan het programma ‘Bed & Breakfast’ van Omroep Max. ‘Die deelneme wierp zijn vruchten af’, vertelt Irma aan het AD. ‘Daar kunnen we onze hobby van betalen.’ Bij de aankoop werd 172.500 gulden voor de stolpboerderij betaald, waarna het stel de boerderij en het erf van een stevige metamorfose voorzag. Het plaatsen van de bijzondere objecten zorgen voor verschillende confrontaties met de plaatselijke overheid. Toch ging de welstandscommissie om, nadat de burgermeester persoonlijk een kijkje had genomen bij de boerderij.

De Bed & Breakfast is te koop gezet, omdat het stel verliefd was geworden op een landhuis in Portugal. Al zo’n 14 jaar stond het pand aan de rivier de Alva leeg. Het stel bedacht hoe ze daar opnieuw een Bed & Breakfast konden beginnen en besloten hun levenswerk te koop te zetten. Kort geleden is het Portugese landhuis echter verkocht aan een Belg. De Bed & Breakfast staat desondanks nog 'gewoon' op funda te koop voor een bedrag van 1 miljoen euro. 

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!