7 Tips voor een Weekendje Utrecht

Geplaatst op: 03 februari 2018

Met deze 7 tips voor een weekendje Utrecht wordt jouw weekend in Utrecht een groot succes. Van overnachting in een B&B tot bezienswaardigheden en van borrel tot diner; wij geven je inspiratie en tips voor een weekendje utrecht. Bekijk ook de Weekendje Groningen Tips!

#1 Bed en Breakfast in Utrecht

Wie een weekendje weg gaat in Utrecht, is natuurlijk op zoek naar de ideale overnachting in een hotel of B&B. Er is in Utrecht keuze uit goedkope hotels of voor een hotel van een keten in het centrum, zoals NH Centre. Leuker, maar vaak even comfortabel is het boeken van een Bed en Breakfast in Utrecht.

#2 De Dom en de Kloostertuin

Als je aan Utrecht denkt, denk je aan De Dom. Deze 112 meter hoge toren vind je aan het Domplein. Wil je Utrecht eens van grote hoogte zien? Beklim dan de toren en geniet van een fantastisch uitzicht. Wie de Domkerk bezoekt, mag ook een bezoekje aan de Kloostertuin, ook wel Pandhof Sinte Marie, niet overslaan. Daar vind je midden in het centrum van deze bruisende stad een oase van rust.

De openingstijden van de Kloostertuin (Pandhof) zijn als volgt:

Maandag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag: 12:00 - 17:00 uur

#3 Belgisch Biercafé Olivier

Het Belgisch Biercafé Olivier is voor liefhebbers van speciaalbier absoluut een aanrader. Het café is gevestigd in een voormalige schuilkerk. Bezoek het café voor een lunch, diner of borrel. Het adres van Belgisch Biercafé Olivier is Achter Claerenburg 6a. Hou je van speciaalbier of gewoon van een pilsner? Dan kun je bij dit biercafé

#4 Oude Gracht

De Oude Gracht is misschien wel wat deze stad zijn bijzondere sfeer geeft. Via trappetjes langs de gracht bereik je de beneden de werven waarin verschillende restaurants gevestigd zijn. ’s Winters heerlijk binnen, ’s Zomers heerlijk op één van de terrasjes aan het water.

#5 Leuk en voordelig uit eten

Wie leuk en voordelig uit eten wil kan terecht bij een van de vele eetcafés in Utrecht. Stadscafé restaurant Broers aan het Janskerkof, Café de Beurs op de Neude, en Café  Restaurant West zijn aanraders waar je nog betaalbaar erg kunt eten. Houd je van steaks en spare ribs, dan ben je bij Broadway aan het juiste adres.

#6 Het Rietveld Schröderhuis

Het Rietveld Schröderhuis is ontworpen door de beroemde Utrechtse architect Gerrit Rietveld. Het is zo bijzonder dat jhet op de werelderfgoedlijst Unesco is geplaatst. Het adres van het Rietveld Schröderhuis is Prins Hendriklaan 50. Voor liefhebbers van architectuur is zeker een bezoekje waard.

#7 Rondvaart door de grachten

Bootje varen is eigenlijk altijd een goed idee, maar in Utrecht is het wel een hele mooie belevenis. Al varende door de grachten passeer je de terrasjes van de restaurants die in de werven gevestigd zijn. In Utrecht zijn reguliere rondvaarten te boeken, maar ook is het mogelijk om bootje te varen met complete lunch-, diner- of borrelarrangementen.

Op zoek naar meer informatie voor een geslaagd (lang) weekend in Utrecht? Bezoek het VVV of bekijk de tips in onze Toerisme Gids Utrecht.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!