Bed and Breakfast in Nederland razendpopulair

Geplaatst op: 08 november 2010

Bed and breakfast (B&B) wordt in hoog tempo populairder. In vijf jaar tijd is het aantal B&B-accommodaties in ons land meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit onderzoek van Bed & Breakfast Nederland en NRIT Media.

Meeste B&B's in Noord-Holland en Gelderland

In heel Nederland zijn er inmiddels meer dan 4000 B&B’s, waarvan ruim de helft (2070) is aangesloten bij Bed & Breakfast Nederland. De meeste B&B’s zijn te vinden in Noord-Holland en Gelderland, maar ook in het Noorden wint het alternatief voor een hotelovernachting snel aan populariteit: in Drenthe zijn er al 159 B&B’s, in Groningen 128. B&B’s worden dikwijls in één adem genoemd met het platteland, maar uit de cijfers blijkt dat de helft van al deze accommodaties binnen de bebouwde kom is te vinden.
 

Aantrekkelijke prijzen van Bed and Breakfast

Volgens Bed & Breakfast Nederland en NRIT Media hebben B&B’s hun toenemende populariteit te danken aan ’de aantrekkelijke prijsstelling’. In een B&B is de gast gemiddeld 69 euro per nacht kwijt, inclusief toeristenbelasting, terwijl een hotelovernachting al snel 100 euro kost. Veel gasten kijken niet eens zo zeer naar de prijs maar kiezen in de eerste plaats voor bed and breakfast vanwege de kleinschaligheid van de accommodatie en het persoonlijk contact met de eigenaar. De meeste aanbieders halen geen volledig inkomen uit hun B&B. Het levert doorgaans slechts een leuke aanvulling op het gezinsinkomen op. Een doorsnee Nederlands B&B heeft een jaaromzet tussen 10.000 en 12.000 euro. Gemiddelde kosten: 4753 euro.
 

Feiten en cijfers over B&B

De onderzoeksgegevens van BBN en NRIT Media zijn terug te vinden in de gids ’Wegwijs in de Bed & Breakfast-sector’, bedoeld voor met name B&B-houders zelf. Naast feiten en cijfers, bevat deze uitgave informatie over onder meer wet- en regelgeving, belastingen en verzekeringen. De gids besluit met een overzicht van ’succes- en faalfactoren’.

Bron: Dagblad van het Noorden

 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!