Bed and Breakfast via Airbnb mag in Amsterdam

Geplaatst op: 15 februari 2014

Begin vorig jaar was Amsterdam er nog helemaal klaar mee: particuliere verhuur van woningen in de stad. Gesproken werd van ‘illegale hotels’ in de stad, waaraan iets gedaan zou moeten worden. Maar er is goed nieuws, want het aanbieden van Bed and Breakfast in Amsterdam via websites als Airbnb is dankzij nieuw beleid onder voorwaarden weer officieel toegestaan.

Lees bij ons ook het antwoord op de vraag: Wat is Airbnb?

Voorwaarden Airbnb Amsterdam

De gemeenteraad van Amsterdam stelt wel een aantal voorwaarden aan het aanbieden van Bed and Breakfast in deze vorm. Bij de tijdelijke verhuur van woningen moet de verhuurder, net als hotels en vaste aanbieders van Bed and Breakfast, toeristenbelasting betalen. Een particuliere woning mag daarnaast maximaal twee maanden per jaar verhuurd worden.

Deze manier van particuliere woningverhuur is doorgaans een goedkoop alternatief voor een hotelkamer in Amsterdam. Mensen die ruimte over hebben of een paar weken niet in hun woning verblijven, kunnen hun woonruimte lucratief verhuren via de website.

Volgens Airbnb is Amsterdam met de nieuwe beleidsregels wereldwijd voorloper op dit gebied. "De nieuwe regeling maakt het niet alleen gemakkelijker voor lokale bewoners om de woning waarin ze leven te delen met anderen, het maakt tegelijkertijd ook korte metten met illegale hotels die misbruik maken van het systeem." Het bedrijf achter de website hoopt dat het Amsterdamse beleid voor andere steden als voorbeeld zal worden gezien.

Amsterdam staat wereldwijd in de top 10 van populairste steden, om te bezoeken via een dergelijk Bed and Breakfast-platform. Amsterdam stelt dat deze accommodatievorm een stimulans kan zijn voor het toerisme en de economie van de stad. Lees de voorwaarden voor Bed and Breakfast via Airbnb.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!