Hotels en Bed & Breakfast's in Land van Cuick blijven leeg

Geplaatst op: 02 juli 2015

Forse concurrentie door Bed & Breakfast

Bedden van hotels en B&B's in het Land van Cuijk blijven te vaak leeg. De bezettingsgraad in het gebied in Gelderland blijft steken op slechts 30 procent, terwijl de gemiddelde landelijke bezettingsgraad met 45 procent de helft hoger ligt. De cijfers blijken uit een rapport over de economische betekenis van het Land van Cuick. In het Land van Cuick liggen twaalf hotels met in totaal 668 bedden. De concurrentie door B&B's in de regio is fors. Zo'n 40 B&B ondernemers bieden gezamenlijk nog eens 261 bedden aan.

'Ondernemers hebben elkaar nodig'

Hoe de verhouding wat betreft de bezettingsgraden tussen de twee sectoren (hotels / B&B)ligt is ons niet bekend, maar wethouder Jeroen Joon van de gemeente Grave pleit in ieder geval voor meer samenwerking tussen alle lokale ondernemers. Dat moet ervoor zorgen dat er meer toeristen blijven overnachten in de B&B's en Hotels in het Land van Cuick.  "De ondernemers hebben elkaar keihard nodig", aldus de wethouder.

'Groeter' moet meer toeristen trekken

Enkele dagen nadat deze cijfers in de media terecht kwamen presenteert het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Land van Cuijk een nieuw 'karakter'. Het beeldmerk van een zogeheten 'Groeter' moet meer toeristen en recreanten naar de regio in Gelderland trekken en is een knipoog naar de tientallen 'groeters' die in de streek klaarstaan om mensen rond te leiden.  "Dit personage moet overal gaan terugkomen in onze uitingen.", aldus toeristisch manager Erik Jansen.

Bron: Kliknieuws.nl

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!