Hotelsector Twente niet blij met Bed & Breakfasts

Geplaatst op: 15 april 2016

De hotelsector Twente lijdt onder de groei van Bed and Breakfast in Twente. Dat stelt voorzitter Van der Hoeve van het Hoteloverleg Twente. Hij spreekt van een 'onstuimige groei' van het aantal B&B's in de regio.

'Nauwelijks toezicht op B&B'

Volgens de voorzitter moeten hotels flink investeren in brandveiligheidsmaatregelen, terwijl dit voor Bed and Breakfasts niet het geval zou zijn. 'Daar is van gemeentewege nauwelijks controle op', aldus Van der Hoeve. Met name voor de kleinere hotels zijn het moeilijke tijden volgens het hoteloverleg. Recent gingen diverse hotels in de regio failliet. Het gaat om de Herikerberg in Markelo en twee andere hotels in Oostmarsum en Heeten.

'Uit de markt geprijsd'

Op de website van RTV Oost, die dit nieuws gisteren bracht, wordt druk gereageerd. Ene Mans schrijft dat het niet zo raar is dat de hotels het moeilijk hebben: 'Hotels hebben zichzelf uit de markt geprijsd'. Volgens TomE gaat dit verhaal sowieso niet overal op omdat in Enschede zelfs grote nieuwe hotels (Intercity Hotel & Van der Valk Hotel) gebouwd zijn: 'Dit verhaal gaat alleen op het platteland'.

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!