Zwitserland verhoudingsgewijs veel B&B

Geplaatst op: 24 februari 2012

Niet alleen in Nederland stijgt het aantal b&b’s hard. Ook in Zwitserland en andere Europese landen ziet men het bed and breakfast aanbod groeien. Waren er vorig jaar nog 900 geregistreerde B&B accommodaties in Zwitserland, nu telt het land meer dan 1000 van deze kleinschalige bed and breakfast –adressen.

Meer B&B's dan in Nederland

Er zijn inmiddels 1.096 logeeradressen bij Bed and Breakfast Switserland. In de laatste vijf jaar is het aantal Zwitserse bed & breakfasts die geregistreerd staan verdubbeld. Verhoudingsgewijs met Nederland s dit aanbod van Bed and Breakfast enorm. Per 10.000 inwoners zijn er maar liefst 13,9 b&b’s in Zwitserland, terwijl er in Nederland zijn per 10.000 inwoners ongeveer 2,2 bed & breakfasts zijn.

Lokaal ontbijt levert sterren op

Bed and Breakfast Switserland waardeert de B&B verblijven naar kwaliteit met sterren. Voor het ontbijt heeft het land een aparte sterrenclassificatie. B&B’s die hiervoor regionale of lokale producten gebruiken scoren hoger in de beoordeling. In Nederland bestaat geen organisatie die wettelijk verantwoordelijk is voor de certificering van Bed & Breakfast.

Bron: bedandbreakfastnieuws
 

Meer nieuws »

Meer berichten

BnB Contact

Persoonlijk contact?

Stuur de B&B-eigenaar uw bericht en ontvang direct een kopie in uw mailbox, met het telefoonnummer van de eigenaar.

Vragen over onze website?

We helpen u graag via ons contactformulier. Of stuur ons een bericht per e-mail.

Snel contact? Via onze Facebook Messenger!